flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорили практичні аспекти відшкодування витрат на правничу допомогу в контексті господарського судочинства

08 квітня 2019, 12:44

Віднедавна в результаті реформування судової системи надання професійної правничої допомоги в судах України здійснює адвокатура. Поряд з цим було введено низку змін, що стосуються витрат на правничу допомогу під час розгляду справи в суді, які, беззаперечно, можна назвати революційними. Деякі з цих нововведень залишаються невирішеними та потребують обговорення.

Так, 5 квітня 2019року відбулась спільна дискусія суддів та адвокатів стосовно витрат на професійну  правничу допомогу в господарському судочинстві, що була організована представництвом  молодіжного комітету UNBA NextGen Odesa спільно з Господарським судом Одеської області на базі Південно-західного апеляційного господарського суду.

В якості спікерів на заході виступили представники суддівського корпусу - голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров, суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля та представники адвокатури - Світлана Немерцалова, Юрій Григоренко та Володимир Мацко.

Впродовж заходу доповідачі разом з учасниками обговорювали такі актуальні та важливі питання відшкодування витрат на правничу допомогу щодо:

  •       судової практики та процесуальних аспектів призначення суми компенсації;
  •       формування гонорару та компенсації витрат;
  •     основних показників ефективності використання адвокатом процесуальних новел в господарському судочинстві;
  •       практичних аспектів та проблемних питань форм оподаткування адвокатської діяльності.