flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорили актуальні проблеми сфери банкрутства

18 березня 2019, 17:47

Про актуальні проблемні питання застосування законодавства про банкрутство та шляхи їх вирішення говорили 15 березня 2019 року на круглому столі, який відбувся на базі Південно-західного апеляційного господарського суду, організований спільно з Проектом ЄС «Право-Justice».

Із вступним словом до учасників звернулась голова Південно-західного апеляційного господарського суду, голова Асоціації суддів господарських судів України Наталія Богацька та Керівник Проекту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас.

До події долучились судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Володимир Погребняк, Лілія Катеринчук та В'ячеслав Пєсков за допомогою відеоконференцзв’язку.

Запрошені іноземні колеги, міжнародні експерти адвокат з питань банкрутства (Німеччина) Арне Енгельс, прокурор (Франція) Марк Бріссет-Фуко поділилися позитивним досвідом розгляду справ сфери банкрутства.

Від Господарського суду Одеської області участь у заході брали голова суду Володимир Петров, судді Світлана Антощук, Лілія Грабован, Юрій Шаратов та працівники апарату суду.

Слід зазначити, що суддя Господарського суду Одеської області Лілія Грабован виступила із доповіддю на тему «Ефективність використання процедур банкрутства. Функції суду та повноваження учасників.» У своєму виступі Лілія Грабован розповіла про новели Кодексу з процедур банкрутства та відзначила ряд новел, які сприятимуть ефективності процедур банкрутства, навела приклади новел, що можуть сприйматися неоднозначно, а також підкреслила можливість, з врахуванням досвіду інших країн, застосування певних особливостей законодавства, які б в умовах українських реалій зробили б процедури більш ефективними.

Такі заходи являють собою майданчик для обговорення широким колом юристів актуальних проблемних питань застосування нового процесуального законодавства у сфері банкрутства, а їх проведення покликане для напрацювання єдиної судової практики розгляду відповідної категорії справ.