flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фінал проекту «Розгляд модельної господарської справи»

11 березня 2019, 14:20

У Господарському суді Одеської області відбувся фінал проекту «Модельний розгляд господарської справи» за участю студентів та викладачів Одеського національного університету імені І.І. Мечникова та суддів Господарського суду Одеської області.

Після підготовчого засідання (06.03.2019р.) учасниками справи була підготовлена велика кількість процесуальних документів, сторони процесу завзято відстоювали свої позиції. Сам судовий розгляд модельної справи по суті тривав більше ніж три години, який завершився оголошенням судового рішення. Слід зазначити, що реальність судового процесу неабияк вразила всіх учасників.

За ходом судового засідання спостерігали голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров, судді Юрій Шаратов та Світлана Антощук, заступник декана ЕПФ ОНУ Андрій Смітюх, д.ю.н., професор кафедри адміністративного та господарського права ОНУ імені І.І. Мечникова Тетяна Степанова.

Участь у проекті «Модельний розгляд господарської справи» стала чудовою нагодою для набуття практичних навичок та досвіду студентами, отримання корисних порад від суддів стосовно участі у судовому процесі в майбутньому. Студенти висловили вдячність за надану можливість бути частиною такого заходу та зазначили, що повернуться до Господарського суду Одеської області в якості практикуючих юристів чи працівників суду.

Після завершення судового засідання усі учасники заходу отримали спільні сертифікати Господарського суду Одеської області та Економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова (ЕПФ ОНУ), а також грамоти від голови Господарського суду Одеської області.