flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

I етап проекту «Розгляд модельної господарської справи» завершено

28 лютого 2019, 17:50

У Господарському суді  Одеської області пройшло підготовче засідання по модельній господарський справі у рамках відповідного проекту.

Захід передбачав розгляд справи студентами економіко-правового факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова (ЕПФ ОНУ) у підготовчому засіданні та подальшим призначенням модельної справи до судового розгляду по суті (другий етап проекту призначено на 06 березня о 15:00).

Студенти перевтілились у позивача, відповідача, третіх осіб, прокурора та суддів, підготували  велику кількість необхідних процесуальних документів.

Треба зазначити, що розгляд справи проходив у спосіб максимально наближений до реальності, судді-студенти навіть виходили до нарадчої кімнати для ухвалення судового рішення. Тренерами студентів виступили викладачі, випускники ЕПФ ОНУ, практикуючі юристи.   

Відбір команд до заходу та взаємодію з тренерами забезпечили заступник декана економіко-правового факультету, професор кафедри адміністративного та господарського права Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Андрій Смітюх та професор кафедри адміністративного та господарського права ОНУ імені І.І. Мечникова Тетяна Степанова.

За ходом судового засідання спостерігали судді Господарського суду Одеської області: Володимир Петров, Юрій Шаратов та Юлія Щавинскька, які після завершення заходу підкреслили високий рівень підготовки студентів та надали свої коментарі, зауваження, поради учасникам заходу.