flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді провели Інтерактивний семінар для учнів Одеського регіону – учасників конкурсу творчих есе

01 лютого 2019, 16:48

Молодь – найголовніший скарб нашого суспільства. Адже саме від того, які зерна добра, чесності та справедливості ми закладемо, залежить не тільки їхнє майбутнє, а й майбутнє всієї нашої країни.

 

В Господарському суді Одеської області відбувся Інтерактивний семінар для учнів старших класів Одеського регіону, які брали участь в Конкурсі творчих робіт (есе) на правову тематику.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров та зазначив, що участь молоді у таких заходах – це цікавий і корисний досвід для розвитку особистості, досвід, що неодмінно знадобиться при подальшому виборі професійного шляху і, звичайно, відмінний старт для учнів, які планують пов’язати своє життя з юриспруденцією.

Під керівництвом судді Юлії Бездолі учасники заходу в ігровій формі знайомились з правами дитини відповідно до Конвенції ООН про права дитини. Крім того, учні мали змогу відчути себе справжніми посадовцями. Так, учні вирішували запропоновану змодельовану кризову ситуацію в державному секторі, створивши два антикризові штаби, кожен з яких запропонував свої власні механізми вирішення кризи в правовій державі з дотриманням принципу Верховенства права.

На завершення заходу учні відвідали судове засідання із розгляду господарської справи під головуванням судді Юлії Невінгловської.