flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь у підсумковому круглому столі з впровадження процедури медіації

03 грудня 2018, 15:40

Як відомо, медіація – це вид альтернативного врегулювання спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і обрати такий варіант вирішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту.

Така практика вирішення спорів є досить поширеною у світі, а її популярність стрімко набирає оберти і в Україні.

30.11.2018р. на базі Південно-західного апеляційного господарського суду відбувся підсумковий круглий стіл в рамках проекту Української академії медіації «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади». Участь у роботі круглого столу взяв і голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров. У якості слухачів долучилися до заходу керівник апарату суду Олена Вінцевська, начальники відділів Юлія Мізішева та Валентина Фодченко, працівники апарату суду.

Під час круглого столу були підведені підсумки реалізації Проекту. Слід зазначити, що в місті Одесі було відкрито два кабінети медіації - у приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду/ Господарського суду Одеської області та Київського районного суду міста Одеси.

Так, загалом кабінети медіації відвідало 389 осіб, 140 осіб звернулись повторно, проведено 19 медіацій і заповнено 157 анкет. Цей результат свідчить про те, що завдяки Проекту, який був успішно реалізований за підтримки програми «Нове правосуддя» USAID, послуга медіації (альтернативного позасудового врегулювання спорів) користується високим попитом серед громадян та правників.