flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя взяв участь в обговоренні особливостей вирішення фінансових спорів

15 листопада 2018, 17:19

Вчора у місті Києві завершився дводенний семінар з питань винесення судових рішень у фінансових спорах. Представляв Господарський суд Одеської області суддя Юрій Зайцев. Семінар організовано за підтримки Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США.

До учасників заходу із вступними словами звернулися заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов,  суддя у справах про банкрутство округу Колорадо (США) Томас Б. МакНамара та практикуючий  юрист CLDP Дмитро Скринька.

Питання, які були обговорені експертами разом з учасниками семінару стосувалися актуальних та нагальних питань розгляду спорів, що виникають у сфері банківської діяльності та цінних паперів, зокрема:

  • винесення рішень у судових спорах, що виникають на підставі кредитних договорів: обсяг відповідальності сторін;
  • відновлення платоспроможності банків;
  • актуальні питання щодо винесення судових рішень у фінансових спорах;
  • забезпечення прав та законних інтересів кредиторів в контексті міжнародної практики.

Почесний гість із США Томас Б. МакНамара у своїй доповіді зосередив увагу на ознаках векселів, ознаках кредитного договору, порівняв українське законодавство та законодавство США у сфері іпотеки, забезпечення виконання договорів, неплатоспроможності банків та запропонував залучати експертних свідків при врегулюванні фінансових спорів при проведенні оцінки майна тощо.

Обговорення проблемних питань вирішення фінансових спорів сприятиме формуванню єдиної судової практики у винесенні судових рішень в зазначеній сфері.