flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експертне обговорення проблемних питань судової експертизи

12 листопада 2018, 09:29

Під час здійснення правосуддя дуже часто виникає необхідність встановлення обставин (фактів), дані про які потребують спеціальних досліджень та знань, тому господарські суди все частіше звертаються до фахівців - судових експертів. Адже експертні висновки в господарському процесі нерідко відіграють головну роль у вирішенні спорів і виступають як один із основних, а нерідко і вирішальних, засобів доказування.

09 листопада 2018 року відбувся круглий стіл на тему «Земельні, будівельні та економічні судово-експертні дослідження: проблеми призначення та проведення». На заході були присутні голова Господарського суду Одеської області, суддя Володимир Петров, суддя Юрій Шаратов, начальник аналітично-інформаційного відділу Юлія Мізішева та головний спеціаліст відділу Ірина Тартачник.

Під час заходу було детально обговорено проблемні питання, які виникають при проведенні судово-економічної експертизи, в тому числі і в галузі фінансово-банківської діяльності, судової експертизи з питань землеустрою та судової земельно-технічної експертизи та судової експертизи з питань оцінки нерухомого майна. Експерти семінару, Інна Новикова, Сергій Тимофєєнко, Сергій Степанкевич, Надія Ігнатенко та Любов Томішинець, детально презентували свої доповіді із зазначених тем.

Судді Господарсько суду Одеської області Володимир Петров і Юрій Шаратов активно брали участь у жвавій дискусії та обговоренні проблемних питань галузі судової експертизи.

Крім того, завдяки сучасним інтернет-технологіям, за проведенням заходу слідкували і колеги з Господарського суду Миколаївської області та Господарського суду Херсонської області.

Організаторами круглого столу виступили Одеський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України спільно з ГО «Асоціація суддів господарських судів України».