flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Історична подія у розвитку комунікацій між судом та суспільством

01 листопада 2018, 12:56

29-30 жовтня 2018 року поблизу Чернігова (с. Снов’янка) відбувся Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів. Захід організовано Вищою радою правосуддя за спільної підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» та Українсько-канадського проекту Підтримки судової реформи.

Форум об’єднав прес-секретарів зі всієї України. Від Господарського суду Одеської області у заході взяла участь Каріна Березовська.

Перший день форуму був присвячений проведенню мотиваційних лекцій від провідних закордонних та національних експертів у сфері комунікацій, які розповідали про власний успішний досвід.

Багато уваги було присвячено якості наповнення офіційних веб-сайтів судів та їх сторінок у соціальних мережах. Прес-секретарі навчилися більш професійно поєднувати публіцистичний стиль написання з юридичними фактами.

Наступний день був практичний. Всіх прес-секретарів судів поділили на 4 групи, де вони змогли прослухати майстер-класи від професіоналів у сфері комунікації, PR-експертів, SMM- спеціалістів та застосувати здобуті навички.

Крім того, завдяки такому масштабному заходу, який нараховував більш ніж 120 учасників, всі присутні обмінювались досвідом та мали змогу поспілкуватися із спікерами у неформальній обстановці.

За ініціативи Прес-центру судової влади під час форуму було ухвалено рішення про об’єднання прес-секретарів судів у професійну асоціацію.

Проведення Першого професійного форуму прес-секретарів є унікальною подією, яка надає змогу вдосконалити діалог між судовою владою та суспільством.