flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської області взяли участь у роботі конференції, присвяченій системі виконавчого провадження

26 жовтня 2018, 12:28

Вчора, 26 жовтня 2018 року, в Одесі відбулась конференція «Сучасний стан виконання судових рішень. Результати реформування системи виконавчого провадження»,організована проектом ЄС «Право-Justice» спільно з Південно-західним апеляційним господарським судом за підтримки Міністерства юстиції України, Ради приватних виконавців Виконавчого округу Одеської області та Асоціації суддів господарських судів України.

До участі у конференції були залучені іноземні експерти з Болгарії, Франції, Сербії та Литви, представники суддівського корпусу, адвокатської спільноти, нотаріусів, державні та приватні виконавці, юристи-практики. Так, представниками від Господарського суду Одеської області були голова суду Володимир Петров та судді Світлана Антощук, Дмитро Бездоля, Тетяна Д`яченко, Юлія Мостепаненко, Юрій Шаратов.

Програма проведення заходу складалась з двох сесій: «Виконавче провадження: сучасний стан та перспективи реформування» та «Моніторинг та оцінка результатів виконавчого провадження».

Під час другої сесії суддя Господарського суду Юрій Шаратов виступив з доповіддю на тему: «Проблемні питання, які виникають на стадії виконання судового рішення». У своєму виступі суддя окреслив проблемні питаннярозгляду судом скарг на рішення, дії або бездіяльність ДВС або приватного виконавця під час виконання судового рішення, а також навів приклади із судової практики стосовно зазначеної тематики.

Юрій Шаратов звернув увагу присутніх на складнощі з повідомленням про подання скарги, прийняття до розгляду та призначення судового засідання у строки, встановлені ч.2 ст. 340 ГПК України, а також розгляду скарг у стислий 10-денний строк, встановлений ч.1 ст. 342 ГПК України. У зв’язку з цим, суддею було внесено пропозицію: до введення в дію Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи державним та приватним виконавцям зареєструватись за допомогою електронно-цифрового підпису (ЕЦП) у домені gov.ua., які використовуються в судовій системі, та листами чи заявами повідомити суди, що знаходяться у відповідному виконавчому окрузі, про наявність таких адрес.