flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховною Радою прийнято у другому читанні Кодекс України з процедур банкрутства

18 жовтня 2018, 16:15

Верховною Радою прийнято Кодекс України з процедур банкрутства. «За» ухвалення документа в другому читанні та в цілому проголосували 237 народних депутатів за необхідного мінімуму 226 голосів.

Метою прийняття Кодексу є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів та судових рішень, врегулювання відносин щодо відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися в скрутній фінансовій ситуації та потребують допомоги з боку Держави.

Відзначається, що зміни в частині реформування корпоративного банкрутства мають антикорупційну спрямованість і передбачають ряд прогресивних змін, які повинні забезпечити підвищення рівня виконання контрактів і поліпшення інвестиційної привабливості України.

Прикінцевими та перехідними положеннями внесено зміни до низки нормативно-правових актів, а саме: Господарського кодексу, Цивільного кодексу, Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, законів України «Про іпотеку», «Про заставу», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про виконавче провадження», «Про банки та банківську діяльність», «Про страхування», «Про фінансову реструктуризацію», Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

 

Більш детально на офіційному веб-сайті Верховної ради України: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63518