flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Лілія Грабован взяла участь у роботі міжнародної конференції, присвяченої обговоренню реформи системи банкрутства в Україні з огляду на кращі світові практики у даній сфері

20 вересня 2018, 12:02

Інвестиційна активність безпосередньо залежить від рівня економічного розвитку країни. В свою чергу, ефективна процедура відновлення неплатоспроможності боржника є однією з основних умов для залучення інвестицій в економіку країни. На даний час чинне законодавство України у сфері банкрутства потребує реформування задля забезпечення швидкої та ефективної ліквідації неплатоспроможних підприємств або реабілітації потенційно платоспроможних компаній. Тому, необхідність покращення та вдосконалення системи банкрутства на законодавчому рівні є очевидною та вкрай важливою.

Таким чином, з метою обговорення пріоритетів майбутньої реформи системи банкрутства в Україні та кращу міжнародну практику функціонування зазначеної сфери в інших країнах, вчора, 19 вересня 2018 року, у місті Києві у приміщенні Верховної Ради України відбувся масштабний захід - міжнародна конференція «Реформування системи банкрутства в Україні з огляду на кращі світові практики - детонатор інвестиційного буму та економічного прориву».

Даний захід організований Комітетом Верховної Ради України з питань економічної політики спільно з Центром комерційного права, Міністерством юстиції України, Асоціацією правників України, Всеукраїнською самоврядною організацією фахівців конкурсного процесу, Незалежною асоціацією банків України, Проектом ЄС «Право-Justice», Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими партнерами.

До участі в Конференції долучилися: народні депутати України, представники Уряду України, Національного банку України, Незалежної асоціації банків України, судді, арбітражні керуючі, вітчизняні та іноземні експерти, науковці, представники юридичної та бізнес-спільноти. Серед представників суддівського корпусу участь у заході брала і суддя Господарського суду Одеської області Лілія Грабован, яка приймала активну участь в дискусії та обговоренні проблемних питань сфери банкрутства.

Під час роботи Конференції було обговорено низку актуальних питань системи банкрутства:

  • роль реформи банкрутства у структурній трансформації економіки України та забезпеченні захисту права власності;
  • міжнародний досвід та проект Кодексу України з процедур банкрутства, реєстр. №8060;
  • ідеологія реформи банкрутства в Україні. Проблемні питання застосування законодавства про банкрутство компаній
  • перспективи запровадження інституту банкрутства фізичних осіб;
  • пошук оптимальної моделі саморегулювання професії арбітражних керуючих та стандарти професії.

 

Більше інформації про захід можна знайти на офіційному веб-сайті Верховної Ради України за посиланням: http://iportal.rada.gov.ua/fsview/162212.html