flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ефективне управління судом — запорука покращення доступу до правосуддя

03 серпня 2018, 11:01

Впродовж 1-2 серпня 2018 року в місті Одеса за підтримки Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя, Верховним Судом та Державною судовою адміністрацією України відбувся семінар з питань прозорого та ефективного судового управління, учасниками якого були голови апеляційних та місцевих судів та керівники апаратів судів.

Мета зазначеного заходу – переймання у міжнародних експертів позитивної практики ефективного адміністрування задля удосконалення судового управління в контексті судової реформи в Україні.

З вітальним словом до присутніх звернулися: суддя КГС ВС Ганна Вронська, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, старший юридичний радник Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) Ннамді Езера. Міжнародні експерти Майкл Канніфф та Кейт Фогерті презентували доповіді та поділилися своїм досвідом у сфері судового управління.

Представляли Господарський суд Одеської області голова суду Володимир Петров, керівник апарату суду Олена Вінцевська та заступники керівника апарату суду Людмила Ільєва та Олександр Мінаков.

У ході семінару було обговорено наступні теми:

  • ключові принципи суду з належним управлінням;
  • питання лідерства, стратегічного планування, зв’язків з громадськістю;
  • керування кадровими ресурсами;
  • підзвітності та ефективності функціонування суду;
  • проходження справ у суді тощо.

 

(Фото взято з офіційного веб-сайту Вищої ради правосуддя: http://www.vru.gov.ua/photogallery/1481)