flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для кандидатів на посаду судді завершено викладання блоку господарського судочинства

21 травня 2018, 15:44

Протягом минулого тижня в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України проходило проведення підготовки кандидатів на посаду судді в рамках господарського судочинства. Тренери навчальних курсів – судді Господарського суду Одеської області та Одеського апеляційного господарського суду.

Тиждень розпочато з тренінгу «Вирішення спорів про право власності та інші речові права», який проведено спільно з суддею ГСОО Юлією Бездолею, суддею ОАГС Галиною Разюк та суддею ОАГС у відставці Михайлом Сидоренко. В рамках суддями було детально визначено - право власності та інші речові права; віндикаційний та негаторний позов; визнання права власності, виключення майна з опису; зобов’язально-правові позови захисту права власності; захист прав на чуже майно.

Наступного дня судді ГСОО Світлана Антощук та Лілія Грабован провели тренінг щодо особливостей розгляду справ про банкрутство. Тренери розкрили питання відкриття впровадження у справі про банкрутство, розпорядження майном боржника, відновлення платоспроможності боржника, а саме: санації боржника та мирової угоди. Крім того, у ході була розглянута ліквідаційна процедура у справі про банкрутство та продаж майна боржника у процедурі ліквідації.

Третій день спеціальної підготовки проведено з головою ГСОО Володимиром Петровим та суддею ОАГС Світланою Таран, в рамках якого тренери розкрили особливості написання судових рішень.

Закінчилась підготовка кандидатів на посаду судді навчальним курсом щодо особливостей укладання, зміни, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними, який провели судді ГСОО Юлія Бездоля, Дмитро Бездоля, та суддя ОАГС Яків Савицький.

Результатом завершення блоку «господарського судочинства» для кандидатів на посаду судді стало підсумкове оцінювання, а саме написання проекту судового рішення.

Висловлюємо вдячність усім тренерам за ваш професіоналізм та безцінний досвід. Дякуємо Одеському регіональному відділенню Національної школи суддів України за надану можливість отримати та вдосконалити знання кандидатам у судді. Нехай щастить!