flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч суддів із головою Конституційного Суду України

08 травня 2018, 15:12

Вчора, 7 травня 2018 року, в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду відбулась робоча зустріч голови Конституційного Суду України Станіслава Шевчука з суддями міста Одеси. Від Господарського суду Одеської області зустріч відвідали заступник голови суду Світлана Власова, судді Світлана Антощук, Юлія Бездоля, Дмитро Бездоля, Ірина Малярчук, Юлія Мостепаненко та суддя-спікер Лілія Грабован.

Під час зустрічі кожен із суддів мав змогу поставити питання голові Конституційного суду України та почути відповіді з перших уст. Станіслав Шевчук доповів присутнім про роботу, яка виконана за перші місяці діяльності на посаді голови та перспективах розвитку Конституційного Суду України. Доповідач закцентував увагу присутніх, що треба використовувати всі можливі законні шляхи захисту конституційних прав та застосувати практику Європейського суду  з прав людини. Крім цього було обговорено питання стосовно складності механізму відновлення порушеного права заявника конституційної скарги та інших громадян у зв’язку із визнанням закону (окремих його положень) неконституційним. У відповідь на питання судді Юлії Бездолі голова Конституційного Суду України виклав своє бачення щодо доцільності та меж розвитку комунікації судової влади із громадськістю.

Судді висловили свою повагу голові Конституційного Суду України та зауважили, що такі неформальні зустрічі є вкрай важливими для взаємодії суддів.