flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді взяли участь у семінарі, присвяченому медіації

26 січня 2018, 16:36

Сьогодні, 26 січня 2018 року, відбувся семінар для суддів пілотних судів на тему: «Суд і медіація: як правильно суддя може запропонувати медіацію учасникам процесу, на якій стадії процесу та в який спосіб». Цей захід здійснюється за підтримки американського народу, наданої через агентство США з міжнародного розвитку в рамках Програми (USAID) «Нове правосуддя».

Із вступним словом до учасників семінару звернулись – голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров, голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька, та тренери семінару - віце-президент Української академії медіації, медіатор Луїза Романадзе, суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, медіатор Лариса Зуєва та заступник голови Одеського апеляційного адміністративного суду Елла Катаєва.

Від Господарського суду Одеської області долучились до участі заступник голови суду Світлана Власова, судді Світлана Антощук, Дмитро Бездоля, Юлія Бездоля, Лілія Грабован, Тетяна Д'яченко, Юрій Зайцев, Леонід Лічман, Ірина Малярчук, Юлія Мостепаненко, Юлія Невінгловська, Катерина Погребна, Юрій Шаратов та керівник апарату суду Олена Вінцевська.

На семінарі доповідачами було презентовано та обговорено:

  • загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України;
  • презентація суддею медіації учасникам судового процесу та мотивування їх до участі у медіації;
  • критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації.

Також учасниками було виконано практичне завдання, в результаті якого було визначено переваги, які отримає суддя у випадку укладання медіаційної угоди.

 

(Фото – Одеський апеляційний господарський суд)