flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації стосовно заступника голови суду Власової С.Г.!!!

20 листопада 2017, 15:30

 Прес-служба Господарського суду Одеської області спростовує інформацію, яка протягом декілька днів розповсюджується на місцевих телеканалах та деяких Інтернет ресурсах (http://dkontrol.hol.es/; http://slovo.odessa.ua/; http://reporter.com.ua/; http://reporter.od.ua/; http://news.meta.ua/).  А саме був оприлюднений сюжет „СМИ: Зампред Хозсуда Одесской области живет в особняке, ездит на джипе и живет на зарплату”, в якому інформація не відповідає дійсності.

Поширена інформація ґрунтується на неправдивих даних.

Розповсюджена інформація є безпідставною та недостовірною, не відповідає фактичним обставинам.

Прес-служба повідомляє громадськості, що заступник голови суду  Власова С.Г. не є власником котеджу у містечку „Біла квітка”, тому відповідний котедж у декларації судді не зазначався.

Інформація щодо перешкоджання суддею Власовою С.Г. будь-яким чином роботі кооперативу не відповідає дійсності та не підтверджена.

Будь-які борги за обслуговування вказаного об’єкту відсутні, про що свідчить довідка т.в.о.голови правління ОК „Біла квітка” від 17.11.2017р. №301.

  Відповідно до Висновку про результати перевірки достовірності відомостей, передбачених п. 2 ч. 5 ст.5 Закону України „Про очищення влади”, встановлено, що у декларації судді Власової С.Г. про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру вказано достовірні дані.

Автомобіль  HYUNDAI Santa Fe 2012 року випуску знаходиться в користуванні судді Власової С.Г., про що були внесені дані до декларацій судді з 2013 року. 

Звертаємо увагу, що суддя пройшла перевірку на виконання вимог Закону України „Про очищення влади” та Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України „Про очищення влади”.

Запитів на перевірку всіх вищезазначених фактів у сюжеті та у статтях  від представників ЗМІ та громадських організації  до Господарського суду Одеської області  та до судді особисто не надходило.

Господарський суд Одеської області  спростовує відповідну інформацію та вимагає  від телеканалу „Репортер” та інших  ЗМІ, які розповсюдили таку інформацію, спростувати недостовірну інформацію та не поширювати її в майбутньому.

Тож, закликаємо як представників ЗМІ, так і представників громадськості при оприлюдненні інформації щодо діяльності судової влади взагалі, так і суддів, зокрема, свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах норм Кодексу журналістської етики.

Разом з тим, свобода слова в діяльності засобів масової інформації  є одним з найважливіших інститутів демократії, тому Господарський суд Одеської області з великою повагою ставиться до роботи журналістів, особливо тих, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність суду та дії суддів.

Відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України „Про судоустрій і статус суддів” втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Прес-служба суду  повідомляє, що Господарський суду Одеської області є відкритим та готовий надати вмотивовані відповіді на запити журналістів та представників громадських організацій.

Для уточнення інформації представники ЗМІ мають можливість звертатися до приймальні заступника голови суду Власової С.Г. за тел. 307-971, чи надати запити до канцелярії суду.