flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники закріпили свої знання на практиці, відвідавши судові засідання в Господарському суді Одеської області

11 жовтня 2017, 16:24

Вчора, 10 жовтня, Господарський суд Одеської області зустрічав студентів 4 курсу факультету адвокатури Національного університету «Одеська юридична академія». В рамках візиту студенти відвідали декілька судових засідань.

Під час першого судового засідання, яке відвідали студенти, розглядалась справа, пов’язана із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності за позовом приватної організації «Українська ліга авторських і суміжних прав» до ФОП, а саме про стягнення заборгованості за договором про надання прав на виключні майнові права – договір на використання музичних творів. Справу розглядав суддя Олег Цісельський. По завершенню судового засідання господарським судом було винесено ухвалу про затвердження мирової угоди між сторонами та припинення провадження у справі на підставі п.7 ч.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

Слід зазначити, що у Господарському суді Одеської області визначено колегію суддів, які спеціалізуються на розгляді спорів пов’язані із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Наступна справа, на якій були присутні студенти-правники розглядалась колегіально у складі головуючого судді Олега Цісельського та суддів Сергія Літвінова, Наталії Петренко. Колегією суддів прийнято рішення у справі про задоволення позовних вимог, проголосивши вступну та резолютивну частину рішення.

Так студенти змогли на практиці закріпити свої знання стосовно порядку ухвалення та проголошення рішення суду. Адже рішення суду, як найважливіший акт правосуддя, покликане забезпечити захист гарантованих Конституцією України прав і свобод людини та здійснення принципу верховенства права. Тому, суди, при прийнятті та проголошенні рішення, повинні неухильно додержуватися процесуального порядку.

По закінченню третьої справи, яку відвідали студенти, було винесено ухвалу про припинення провадження у справі у зв’язку з відсутністю предмету спору на підставі п.1-1 ч.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України. Справу розглядала колегія суддів у складі головуючого судді Олега Цісельського та суддів Сергія Літвінова, Олександри Оборотової.

Студенти залишились у захваті від відвідування судових засідань Господарського суду Одеської області, адже отримали багато цікавої та корисної інформації для себе як для майбутніх юристів.