flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду прийняв у зустрічі робочої групи по налагодженню діалогу зі ЗМІ

10 жовтня 2017, 17:45

За сприяння українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні» 9-10 жовтня проведено низку робочих зустрічей, спрямованих на вдосконалення судових комунікацій в Одеській області.

Метою даних заходів є зміцнення довіри громадськості до судової влади та покращення іміджу судів Одеської області як справедливих та ефективних інструментів захисту прав та інтересів громадян і забезпечення верховенства права.

Учасниками робочих зустрічей виступили лідери судів – голови/заступники судів регіону, спеціалісти комунікаційних служб, представники ЗМІ, а також міжнародні експерти – канадські судді, які є учасниками подібних Комітетів та безпосередньо беруть участь у їхній роботі у Канаді.

Програмою зустрічі предбачалося створення постійно діючих комітетів, а саме:

- регіонального комітету з питань судових комунікацій для покращення комунікацій з представниками ЗМІ і громадськістю, а також між судами різних інстанцій і юрисдикцій у регіоні;

- комунікаційного комітету системи правосуддя, який виступатиме в якості комунікаційного майданчика для обговорення питань зв’язків зі ЗМІ і громадськістю, забезпечення оперативного реагування на кризові ситуації, для співпраці в реалізації програм покращення доступу до правосуддя;

- комітету взаємодії судів і ЗМІ для виявлення та розгляду ключових питань, що впливатимуть на взаємодію між судовою владою та пресою та представлятимуть спільний інтерес.

Активну участь у заходах взяв і голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров.

Так почесні гости, міжнародні експерти Голова Вищого суду провінції Нова Шотландія (Канада) пан Майкл МакДональд та суддя Суду королівської лави (Вищого суду провінції Альберта) пані Мері Мон поділилися досвідом судів Канади у комунікаційній та координаційній діяльності, розповіли як саме працює Комунікаційний комітет системи правосуддя та Комітет взаємодії судів і ЗМІ,надали свої пропозиції щодо впровадження, повноважень та роботи в цілому.

Директор Управління міжнародних програм (Офіс Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади) Олег Шаков та координатор з питань комунікацій Проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук розповіли присутнім інформацію щодо заходів поліпшення іміджу судової системи та судів у регіоні та забезпечення належного функціонування судових установ.

Ми прагнемо до налагодження та покращення діалогу між судовою владою та представниками засобів масової інформації і, сподіваємось, що досвід та поради канадських експертів будуть якнайефективніше втілені у життя.