flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області знову відкрив свої двері для студентів

04 жовтня 2017, 16:45

            Сьогодні, 04 жовтня до суду завітали студенти 4 курсу Судово-адміністративного факультету Національного університету „Одеська юридична академія ”.  Вихованці закладу разом з викладачем кафедри господарського права та процесу Олегом Цісельським -  суддею Господарського суду Одеської області вивчали особливості організації роботи суду. Впродовж зустрічі гості мали можливість поринути в атмосферу судочинства, а саме бути присутніми на трьох судових засіданнях. 

              На цей раз майбутні правники завітали у судові засідання судді Миколи Никифорчука, одне з яких проходило у режимі відеоконференцзв’язку.  В першому судовому засіданні розглядалась скарга Товариства з обмеженою відповідальністю „КОМПАНІЯ „НІКО-ТАЙС” в порядку ст. 121-2 ГПК України на бездіяльність Подільського МРВДВС ГТУЮ в Одеській області по справі №5017/1449/2012. В другому судовому засіданні розглядалась справа №916/1732/17 за позовом Фізичної особи підприємця Яцкова Олександра Володимировича до відповідача Ширяївської селищної ради Ширяївського району Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Управління Державної казначейської служби України у Ширяївському районі Одеської області  про стягнення. По завершенню засідань студенти мали змогу поставити свої запитання судді.

 Після цього молоді правники вирушили у судове засідання, яке проводилось колегією суддів у складі: головуючий суддя Ганна Смелянець, судді Олег Цісельський та  Микола Никифорчук.  Колегією суддів розглядалась скарга СТОВ „Іллічівська птахофабрика” на постанову про відкриття виконавчого провадження, постанову про приєднання виконавчого провадження до зведеного, дії і бездіяльність головного державного виконавця Овідіопольського РВ ДВС ГТУЮ в Одеській області, бездіяльність начальника Овідіопольського РВ ДВС ГТУЮ в Одеській області при виконані наказу господарського суду Одеської області у справі №17-2-21-10-17/3371. Після закінчення судових засідань викладач – суддя Олег Цісельський розповів студентам особливості розгляду господарських справ та пообіцяв перевірити засвоєні знання під час викладацьких годин.

Керівництво Господарського суду Одеської області  завжди сприяє таким просвітницьким заходам для молоді та дбає про виховання майбутніх правників у дусі поваги до закону та прав людини.