flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської області отримали практичні навички для запобігання та профілактики можливих ризиків у професійній діяльності

28 вересня 2017, 17:00

Сьогодні, 28 вересня 2017 року, на базі Одеського апеляційного господарського суду відбувся інформаційно-практичний семінар на тему: «Суддя і стрес». Захід спільно організований Асоціацією суддів господарських судів України, Асоціацією слідчих суддів України та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування.

Професія судді є однією з найбільш складних юридичних професій. Адже суддя за природою своєї професійної діяльності належить до тієї категорії фахівців, які постійно перебувають у стані психологічного напруження або стресу. В той же час, професія вимагає залишатися неупередженим та об’єктивним, незважаючи на будь-які сторонні чинники.

Від Господарського суду Одеської області до участі у даному заході долучились заступник голови суду Світлана Власова, судді Дмитро Бездоля, Юлія Бездоля, Юрій Шаратов, заступник керівника апарату суду Олександр Мінаков, начальники відділів Ірина Возна, Юлія Мізішева та Валентина Фодченко.

Спікером на інформаційно-практичному семінарі виступив кандидат юридичних наук Ігор Геллер, який розкрив такі питання:

- суддя у мінливій соціальній ситуації;

- особистісне та соціальне у роботі судді;

- основні фактори, що провокують стрес;

- способи подолання негативних психологічних ситуацій.

Захід проходив в активному та цікавому форматі – учасники мали можливість ставити питання спікеру та отримувати професійні відповіді.

По завершенню представники Асоціацій (організаторів інформаційно-практичного семінару) про необхідність систематичного проведення подібних заходів.