flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорили питання оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражних керуючих

04 серпня 2017, 14:56

    Сьогодні, 4 серпня 2017, року на базі Одеського апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему "Сучасна судова практика сплати грошової винагороди, відшкодування витрат арбітражного керуючого та перспективи процедур банкрутства в Україні".

    Даний захід було організовано Всеукраїнською асоціацією Арбітражних Керуючих, Національною профспілкою арбітражних керуючих за підтримки. Асоціації суддів господарських судів України.

    Мета круглого столу - обговорення дискусійних питань оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражних керуючих в справах про банкрутство. Варто зазначити, що низку актуальних питань створює проблематика джерела сплати грошової винагороди арбітражному керуючому за умови відсутності майна у боржника або при наявності майна, яке повністю перебуває в іпотеці або заставі.

    До участі у заході долучилися представники банків, організації арбітражних керуючих, арбітражні керуючі, представники судового корпусу, а також практикуючі юристи.

    Від Господарського суду Одеської області участь взяли заступник голови суду Світлана Власова, суддя Юрій Шаратов та суддя-спікер Лілія Грабован.

    Суддя Лілія Грабован виступила з доповіддю, у якій висвітлила питання судової практики з встановлення та виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражних керуючих та проблеми, які виникають при цьому.

    Крім цього, на зазначеному заході учасниками були обговорені такі питання:
- джерело та порядок сплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого відповідно до старої та нової редакції Законів про банкрутство;
- перспективи виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого при відсутності майна у боржника або наявності у боржника лише заставного (іпотечного) майна;
- сплата додаткової винагороди арбітражному керуючому, важелі стимулювання.