flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як забезпечити максимальний рівень виконання судових рішень?

03 серпня 2017, 15:43

    Впровадження інституту приватних виконавців — це апробована у всьому світі модель, яка вдало працює в багатьох державах і показала, що вона є дієвим та ефективним інструментом. В Україні інститут приватних виконавців є новим та почав працювати з 5 січня 2017 року. Так дія змішаної системи виконавчого провадження хоча і призведе до конкуренції як з державними виконавцями, так і власне між ними, проте буде сприяти  більш результативному виконанню судових рішень завдяки змагальності виконавців.

    Саме зараз у приміщенні Одеського апеляційного господарського суду відбувається круглий стіл, присвячений обговоренню питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців. Захід організований Асоціацією правників України, Асоціацією суддів господарських судів України спільно з Проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Міністерством юстиції України.

    Метою заходу є обговорення теоретичних та практичних питань здійснення діяльності приватних виконавців, аналіз та обмін міжнародним досвідом в сфері виконання судових рішень в країнах Європейського Союзу, особливості реформування та розвитку даного інституту в Україні.

    Серед учасників кругло столу є представники судового корпусу, Міністерства юстиції України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, а також приватні виконавці України, Сербії, Болгарії, адвокати і практикуючі юристи.

    Від Господарського суду Одеської області беруть участь заступник голови суду Світлана Власова та судді Дмитро Бездоля, Юлія Бездоля, Лілія Грабован, Юлія Невінгловська та Юрій Шаратов.

    В ході проведення круглого столу учасники обговорять такі питання як становлення систем приватного виконання судових рішень в інших країнах, особливості розвитку професії в Україні та практичні питання здійснення діяльності приватних виконавців.