flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апробація тренінгу з написання судових рішень

23 червня 2017, 12:34

        Нерідко судове рішення називають актом реалізації судової влади, а тому можна сміливо сказати, що саме написання якісного тексту судового рішення являє собою основний критерій якості правосуддя.

        Найважливіша мета написання судового рішення полягає у тому, щоб надати сторонам письмовий виклад рішення суду. Таким чином, суддя повинен усвідомлювати практичні та юридичні наслідки рішення і чітко вказати на них у тексті рішення.

        22 червня у місті Києві Національною школою суддів України у співпраці з програмою USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» було проведено тренінг для тренерів з викладання курсу для кандидатів на посаду судді на тему: «Написання судових рішень у господарську судочинстві».

        Метою проведення тренінгу для тренерів є формування викладацького складу Національної школи суддів України з викладання тренінгу для кандидатів на посаду судді на вищезазначену тему.

        Участь у тренінгу взяв голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров.

        Зміст тренінгу складався з навчальних модулів, що розкривають  загальні питання та особливості написання судових рішень у господарському судочинстві, особливості мови та стилю написання судових рішень, вмотивування та обґрунтування з метою забезпечення їх відповідності міжнародним стандартам тощо. Навчальні матеріали модулів  включали в себе як теоретичні  методи навчання (міні-лекції з використанням презентацій, перегляд навчальних відеоматеріалів, обговорення проблемних питань), так й індивідуальні та групові практичні завдання, тестування.

        Після завершення тренінгу для тренерів учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.