flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось засідання робочих груп з розробки навчальних курсів для майбутніх суддів

12 червня 2017, 12:23

        9 червня у місті Києві Національною школою суддів України було проведено засідання шести робочих груп по завершенню розробки навчальних курсів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Масштабна робота з удосконаленням матеріалів і методик викладання націлена на створення практичних, корисних, цікавих та інтерактивних курсів для майбутніх суддів. Отже метою зазначеного заходу стали саме навчальні цілі, а саме ефективне набуття відповідних знань та здобуття практичних навичок учасниками в результаті проходження навчального курсу.

        Так суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля, член робочої групи, долучившись до заходу,  стала однією з розробників навчальних курсів за наступними темами: «Вирішення спорів про право власності та інші речові права» та «Особливості розгляду корпоративних спорів».

        Розробниками курсу у професійних дискусіях було визначено мету, цілі та завдання навчальних курсів, види навчальної діяльності, необхідні для якісної передачі  досвіду та знань, обговорено пропозиції щодо організації проведення занять та матеріалів навчальних курсів, схвалено структуру навчального курсу.

        Навчальна діяльність, передбачає собою застосовування різноманітних методів навчання, а саме: викладання як теоретичного матеріалу, так і виконання практичних вправ (ситуативних завдань), тестових вправ тощо.

        Після обговорення матеріалів курсів, кожна група розподілила між розробниками завдання для доопрацювання матеріалів і визначила план–графік подальшої роботи на найближчий період.

        Крім того, 31 травня у місті Харкові за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту «Розробка стандартизованих програм підготовки суддів» відбувся тренінг для тренерів з викладання курсу для кандидатів на посаду судді на тему: «Загальні засади написання судових рішень у цивільному, кримінальному, адміністративному та господарському судочинстві». У даному заході взяв участь суддя Господарського суду Одеської області Леонід Лічман.

         Мета проведення заходу – формування викладацького складу Національної школи суддів України з викладання тренінгу з зазначеної теми. До змісту тренінгу увійшли навчальні теми, які стосуються загальних критеріїв якості написання судових рішень, вмотивування та обґрунтування з метою забезпечення їх відповідності міжнародним стандартам. По завершенню учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.