flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось виїзне засідання Ради суддів України та круглий стіл з питань комунікації судів і ЗМІ

09 червня 2017, 15:32

 

8 та 9 червня відбулось виїзне чергове засідання Ради суддів України у місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області. Головною темою засідання стало врегулювання конфлікту інтересів, також були розглянуті питання посадових окладів державних службовців у апеляційних судах та співпраця з НАЗК.

До заходу долучився суддя Господарського суду Одеської області, член Ради суддів України Одександр Демешин.

У порядку денному було передбачено розгляд таких питань:

- про звернення голови Дніпропетровського апеляційного господарського суду Паруснікова Ю.Б. з питань оформлення викладацької, наукової чи творчої діяльності суддів;

- про проект Меморандуму про співробітництво та обмін інформацією між Національним агентством з питань запобігання корупції та Радою суддів України;

- про роз’яснення деяких питань щодо конфлікту інтересів;

- щодо Резолюції «Правова держава – спільна справа та відповідальність»;

- про внесення змін до Регламенту Ради суддів України;

- щодо розповсюдження позитивного досвіду комунікаційної єдності;

- щодо необхідності вирішення питання про віднесення посад державної служби в апеляційних судах України до груп оплати праці;

- щодо необхідності внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині відводу (самовідводу) судді з метою врегулювання конфлікту інтересів та інші;

- щодо призначення члена Кваліфікаційної комісії приватних виконавців і Дисциплінарної комісії приватних виконавців;

- про заохочення.

Варто зауважити, що суддя Господарського суду Харківської області, член РСУ Тетяна Суярко запропонувала доповнити порядок денний питанням щодо ситуації, яка склалася 7 червня 2017 року біля адміністративної будівлі Господарського суду Одеської області та Одеського апеляційного господарського суду.

Суддя Господарського суду Одеської області, член РСУ Олександр Демешин зазначив: «Наразі поліцією проводяться процесуальні дії. Слід віддати належне працівникам Національної поліції, яка свою справу зробила та відреагувала належним чином».

Зазначені події членами Ради суддів України були визнані втручанням у здійснення правосуддя та тиском на суд.

            Крім того, за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» для членів Ради суддів України пройшов круглий стіл з питань комунікаційних зв'язків та взаємодії зі ЗМІ на тему: «Реалії та перспективи комунікацій судів, ЗМІ, громадськості через призму досвіду Апеляційного суду Хмельницької області».

Таким чином, створення такої комунікаційної платформи передбачає собою добровільне об'єднання прес-секретарів та осіб, на яких покладено виконання обов'язків прес-секретаря в судах Хмельницької області, створене на базі Апеляційного суду Хмельницької області для спільної реалізації цілей Меморандуму.

Судовий Інфо-Медіа Центр Хмельницької області (СІМЦ) з метою всебічного і комплексного вирішення питань, що належать до його компетенції, буде здійснювати свою діяльність у співпраці з прес-центром судової влади, судами і органами системи правосуддя України, іншими органами державної влади та місцевого самоврядування.

Так, слід відзначити, що ідея створення єдиного Судового Інфо-Медіа центру Хмельницької області є прогресивною і сучасною. Безумовно, даний досвід слід перейняти та поширити для створення подібних центрів по всій країні.