flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч фокус-групи щодо реформи внутрішнього арбітражу в Україні

30 травня 2017, 16:52

   30 травня 2017 року у місті Львові відбулась зустріч фокус-групи на тему «Реформа третейських судів у контексті запропонованих змін до процесуальних кодексів», учасники якої обговорили проекти процесуальних кодексів та реформування внутрішнього арбітражу в Україні. Захід був організований за підтримки Асоціації правників України спільно із Третейською палатою України та проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Головна мета проведення заходу - обмін думками щодо положень проектів процесуальних кодексів, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді в частині діяльності третейських судів в Україні, адже загаданим проектом передбачається впровадження низки інструментів підтримки комерційного арбітражу та третейського суду.

Із вітальним словом до учасників звернулись суддя Львівського окружного адміністративного суду, член Правління Асоціації правників України Володимир Кравчук, керівник проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» Андрій Кавакін та Голова Третейської палати України Тарас Шепель.

До складу фокус-групи увійшли судді Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля та Дмитро Бездоля.

Крім того, в рамках програми заходу Голова Третейської палати України Тарас Шепель презентував для учасників Концепцію вдосконалення роботи третейських судів.

Так даний захід покликаний на якісне вдосконалення законодавства про комерційний арбітраж, запозичити позитивний досвід зарубіжних країн для ефективного впровадження реформи третейських судів.