flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львові відбулось широке обговорення нового процесуального законодавства

29 травня 2017, 17:45

       29 травня 2017 року у місті Львові підійшла до завершення конференція: «Нове процесуальне законодавство – шлях до ефективності судової влади», організована Радою з питань судової реформи спільно з Асоціацією правників України.

 

Метою зазначеного заходу стало обговорення проектів Цивільного, Господарського процесуальних кодексів та проекту Кодексу адміністративного судочинства України, які були внесені Президентом України до Верховної Ради України та визначені як невідкладні. Від Господарського суду Одеської області участь у конференції взяли судді Юлія Бездоля та Дмитро Бездоля.

 

 

 

Суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля виступила з доповіддю на тему: «Стадії позовного провадження: новели та виклики нового ГПК України».

У своїй доповіді Юлія Бездоля окреслила питання позовного провадження, його стадій, новацій для сторін і суду. Основною рисою нового ГПК України Юлія Бездоля визначила зміну ролі судді в господарському процесі, яка зводиться до ролі арбітру при повній змагальності сторін та підкреслила, що новий процесуальний кодекс фактично покликаний перезавантажити господарський процес виходячи з нових підходів та за допомогою нових для господарського процесуального законодавства інститутів. На думку Юлії Бездолі проект нового ГПК України сучасний та прогресивний, враховує реалії нинішнього часу та явно підготовлений оптимістами, в хорошому сенсі.

У своїй доповіді суддею були визначені як позитивні моменти новел, так і можливі майбутні проблеми застосування проекту нового ГПК України.