flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в стінах Господарського суду Одеської області

24 травня 2017, 17:25

        Сьогодні, 24 травня 2017 року, в стінах Господарського суду Одеської області було проведено День відкритих дверей, що для нашого суду стало вже доброю традицією.

        Ключовою метою проведення Дня відкритих дверей є підвищення загального рівня правової культури населення, формування поваги до суду, побудови правового діалогу між судовою гілкою влади та суспільством, а також забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності.  Відвідувачами заходу були студенти Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

 

 

        З вітальним словом до студентів звернувся голова суду Володимир Петров та судді Катерина Погребна і Юрій Шаратов. Голова суду розповів короткі нариси з історії становлення та розвитку суду, про діяльність суду загалом, про роботу суддів та обов’язки, які вони дотримуються під час здійснення правосуддя. Також Володимир Петров наголосив на тому, що у Господарському суді Одеської області завжди раді вітати гостей, побажав успіхів у навчанні, натхнення та зазначив, що та людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

 

 

        Після цього студенти відвідали судове засідання, призначене до розгляду суддею Олександрою Оборотовою.  По завершенню суддя провела бесіду із студентами та відповіла на питання, які їх цікавили.

 

 

        Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе пізнавальну екскурсію судовою установою. Так студенти відвідали декілька структурних підрозділів суду, в кожному з яких начальник розповів про основні функції відділу та особливості роботи. Розпочали студенти знайомство з відділу контролю та організаційного забезпечення керівництва суду, де начальник відділу Вікторія Войтова зазначила, що даний відділ є новим, основною функцією якого є контроль за виконанням непроцесуальних документів, що надходять до суду, підпорядковуються цьому відділу секретарі судових засідань, розпорядники судових засідань та консультанти суду. Пізніше студенти відвідали аналітично-інформаційний відділ, начальник відділу якого, Юлія Мізішева, коротко розповіла про функції відділу, і підкреслила, що загалом робота пов’язана з аналізом судової практики і є дуже цікавою та різноманітною. По завершенню екскурсії студенти відвідали канцелярію суду, де відбувається реєстрація та рух документів, що надходять до суду від учасників проваджень.

 

 

        Студенти також дізналися про новації суду, а саме про проект «Електронний суд», що передбачає собою можливість кожного учасника судового процесу звертатися до суду за допомогою електронних засобів зв'язку, та про інноваційний проект «Єдине вікно» - спрощений і прискорений порядок видачі копій рішень, який був нещодавно запроваджений у суді за ініціативою керівництва суду.