flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього

23 травня 2017, 11:53

        Потреба у проведенні спільного та масштабного заходу на якому б учасники не лише обговорили, а й прийняли б конструктивні рішення у налагодженні комунікацій між судовою владою та засобами масової інформації, як «четвертою гілкою влади», назрівала давно.

        Так 22 травня 2017 року у місті Києві відбувся перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», який було організовано за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, а також журналістів та медіа експертів.

 

 

        Враховуючи значимість заходу та необхідність залучення широкого кола осіб в кожному обласному центрі України було організовано відеоконференцзв`язок з Києвом. Так, за сприяння Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області представники судового корпусу Одеського регіону також мали змогу долучитися до нього. Участь від Господарського суду Одеської області брали суддя-спікер Лілія Грабован та прес-секретар Каріна Березовська.

 

 

        За своєю програмою форум було розподілено на три сесії, в ході проведення яких були обговорені проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомлено із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ. Крім того, відеоконфереренцзв'язок надавав можливість учасникам на місцях дискутувати з приводу «наріжних каменів» у ефективній взаємодії між судами та ЗМІ.

        За результатами проведення загальнонаціонального форуму була прийнята резолюція «Правова держава – спільна справа та відповідальність», а також рішення щодо створення всеукраїнського Комітету «Суди та ЗМІ».