flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронний доступ до правосуддя – крок назустріч майбутньому

12 травня 2017, 15:10

        Наразі ми живемо в епоху інформаційних технологій, де все більше послуг для громадян переходить в електронний режим, адже це зручно і доступно.

        Судова система також не є винятком і прагне спростити спілкування між громадянами та судовими інстанціями. Саме для цього в пілотних судах впроваджено проект «Електронний суд», який полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами, що значно заощадить такі важливі ресурси як час і гроші.

        Саме зараз, 12 травня 2017 року, відбувається семінар стосовно ключових аспектів роботи з системою «Електронний суд». Даний захід організовано Одеським апеляційним господарським судом за підтримки Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області та за участю Господарського суду Одеської області, Апеляційного суду Одеської області.

        Захід покликаний ознайомити представників державної влади, представників юридичних компаній, провідних комерційних установ та представників юридичної спільноти з порядком роботи «Електронного суду».

        Варто зауважити, що в рамках семінару будуть описані та роз’яснені всі дії сторін покроково - «step by step», починаючи від реєстрації в особистому кабінеті користувача проекту «Електронний суд» до моменту реєстрації документів судом та особливості обміну документів в електронному вигляді між судами.

        Слід відзначити, що наразі система «Електронний суд» працює в пілотному режимі в семи судах України, чотири з яких – це суди саме Одеського регіону.