flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер ГСОО провела судові засідання за присутності студентів

06 лютого 2024, 15:28

5 лютого до Господарського суду Одеської області завітали студенти четвертого курсу інституту права та безпеки Одеського державного університету внутрішніх справ; завідувач кафедри трудового, земельного та господарського права, кандидат юридичних наук, доцент Володимир ДРИШЛЮК, доцент кафедри трудового, земельного та господарського права, кандидат юридичних наук, доцент Наталія ПЕТРЕНКО та професор кафедри трудового, земельного та господарського права, кандидат юридичних наук, доцент Олександр ПАЩЕНКО.

Вони відвідали судові засідання під головуванням судді-спікера Господарського суду Одеської області Лілії ГРАБОВАН та спостерігали за розглядом справ про банкрутство юридичних осіб. Після засідань суддя-спікер розповіла студентам про діяльність господарських судів, завдання, юрисдикцію, які категорії господарських справ розглядають суди та форми господарського судочинства.

Окрему увагу суддя-спікер приділила розгляду справ про банкрутство юридичних осіб та неплатоспроможність фізичних осіб, мету та завдання провадження, пояснила, які процедури вводяться у справах, окреслила склад учасників справи,  їх права та обов’язки та повноваження суду.

Такі заходи чудово доповнюють процес навчання та допомагають розвивати практичні навички. З нетерпінням чекаємо нових зустрічей!