flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув у власність держави нерухомість "ЧОРАЗМОРШЛЯХ" загальною площею 1119 м. кв.

25 травня 2023, 14:28

 

 

Суд повернув у власність держави нерухомість загальною площею 1119 м. кв.

Суддя Господарського суду Одеської області Сергій Гут розглянув справу №916/1788/21 за позовом Одеської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду держмайна України до Товариства з обмеженою відповідальністю "АВЕНСІС-АГРО" та Громадської організації "Організація Інвалідів "НАШ ОБЕРІГ" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ДП «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів», про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним акту прийому-передачі, припинення права, витребування майна з чужого незаконного володіння.

В обґрунтування позовних вимог орган прокуратури посилався, зокрема, на порушення порядку набуття права власності на спірне нерухоме майно, а також зазначав, що останнє виникло у відповідачів незаконно (в порушення інтересів власника майна та без його волі). При цьому, також зазначалось, що з урахуванням наслідків недійсності правочину, подальша його передача громадській організації була здійснена без належних правових підстав.

В ході судового розгляду суд прийняв до уваги той факт, що Фондом держмайна України не приймалось будь-яких рішень та не надавалось дозволів на відчуження спірних нежитлових будівель, останні вибули з володіння власника (Фонду держмайна України) не з його волі, а спірні нежитлові будівлі (загальною площею 1119 м. кв.) підлягають витребуванню від громадській організації на користь держави в особі Фонду держмайна України.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті державного реєстру судових рішень (https://reyestr.court.gov.ua/).