flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Одеської області провели семінар для суддів господарських судів

04 травня 2023, 14:57

 

 

            Минулої п’ятниці Національна школа суддів України організувала семінар у межах підготовки суддів місцевих господарських судів на тему: «Розгляд справ про неплатоспроможність фізичних осіб господарськими судами: проблеми та шляхи вирішення». Захід відбувся за допомогою системи відеоконференції ZOOM.

            Суддя-спікер Господарського суду Одеської області Лілія Грабован (кандидат юридичних наук) виступила модератором заходу, крім того, в ролі викладача,  а суддя Світлана Антощук  викладачем.

            Суддя-спікер Лілія Грабован розповіла про практику розгляду заяв щодо неплатоспроможності фізичних осіб у тому числі на стадії прийняття заяв та відкриття провадження у справах вищезазначеної категорії, проблемних аспектів, а також щодо деяких особливостей застосування процедур.

            Лекція судді Світлани Антощук полягала у висвітленні проблемних питань розгляду відокремлених проваджень у процедурі банкрутства фізичних осіб, зокрема щодо особливостей розгляду майнових спорів за участю фізичної особи – боржника, їх впливу на розроблення плану реструктуризації боргів.

            Для проведення заходу також запрошено суддю Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду Олександра Банаська; суддю Північного апеляційного господарського суду Бориса Полякова; суддю Господарського суду Чернівецької області Андрія Бутирського та докторанта Запорізького національного університету Родіона Полякова

            Кожний із вищезазначених запрошених гостей заходу проводив лекцію з наступних питань.

            Лекція судді Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду Олександра Банаського була на тему: «Актуальна практика Верховного Суду у справах про неплатоспроможність фізичних осіб». Суддя Північного апеляційного господарського суду Борис Поляков провів лекцію на тему: «Зловживання правами у справах про неплатоспроможність фізичних осіб». Суддя Господарського суду Чернівецької області Андрій Бутирський висвітлив лекцію на тему: «Закриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи». Тема лекції доктора філософії в галузі права, докторанта Запорізького національного університету була: «Транскордонне банкрутство: поняття, основні теорії, правове регулювання та судова практика».

            Організація та проведення таких семінарів дозволить поглибити знання про проблеми, що виникають при розгляді справ про неплатоспроможність фізичних осіб та віднайти шляхи їх врегулювання.

            Детальніше із вищезазначеною інформацією можна ознайомитись за наступними посиланнями: https://bit.ly/42bF0da, https://bit.ly/3LAgH1V , https://bit.ly/410xpNv , https://bit.ly/3nldr2s