flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Корисна інформація»: Проведення дистанційного засідання суду

24 квітня 2023, 10:57

 

Господарський суд Одеської області нагадує про можливість участі у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку з метою безпеки та для економії вашого часу на поїздки до суду, що дає змогу не виходячи з дому приймати участь у судових засіданнях.

Яка процедура?

Учасник справи подає відповідну заяву не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання (копію заяви потрібно надіслати іншим учасникам справи).

При цьому ви берете участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів (з дому, на роботі тощо), підтвердження особи здійснюється із застосуванням ЕЦП. Також, слід пам’ятати, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду (а саме: переривання зв’язку, тощо) несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою сервісу відеоконференцзв'язку ЄСІТС (ВКЗ)

Повноваження представників можна завантажити за допомогою системи ЄСІТС (ВКЗ) з накладенням ЕЦП.

Протягом всього засідання відеоконференція фіксується та зберігається в системі «Електронний суд» у відео та аудіо форматі, який секретар судового засідання засвідчує своїм ЕЦП. 

Вищезазначена інформація регулюється приписами ст. 197 ГПК України.

Зразок заяви за наступним посиланням: https://bit.ly/3zDNXzx