flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Господарського суду Одеської області взяв участь в обговоренні актуальних питань господарського судочинства

06 грудня 2022, 11:48

 

Голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров взяв участь у Круглому столі на тему: «Актуальні питання господарського судочинства». Проведення заходу було ініційоване Верховним Судом та Громадською організацією «Асоціація суддів господарських судів України» на базі Верховного Суду за участі суддів Верховного Суду, голів апеляційних та місцевих господарських судів, науковців, депутатів, представників Антимонопольного комітету України та банків.

Одним з основних питань для розгляду стала роль судової практики господарських судів у правовідносинах суб’єктів господарювання при здійсненні господарської діяльності та судовий захист державного сектору економіки. 

Не менш важливим для всіх учасників заходу стало обговорення шляхів оптимізації законодавства в сфері економічних відносин та  правових наслідків й ризиків прийняття законопроєкту №6013 «Про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період», яким пропонується, зокрема, визнати Господарський кодекс України таким, що втратив чинність. 

Наостанок, голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальников разом з головами апеляційних та місцевих господарських судів розглянув питання кадрового та матеріально-технічного забезпечення господарського судочинства, оптимізації та планування витрат в умовах війни. 

Проведення відповідних заходів за участі суддів, науковців та законотворців зі всієї країни сприяє всебічному й професійному розгляду обговорюваних проблемних питань та   виокремленню єдиного напрямку удосконалення ефективності роботи господарських судів і перспектив їх розвитку.

Запис трансляції можливо переглянуту за наступними посиланнями: