flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя провів лекцію для студентів щодо розгляду справ про банкрутство фізичних та юридичних осіб 

18 травня 2022, 14:55

 

Господарський суд Одеської області завжди тісно співпрацює з одеським юридичними вузами задля підвищення правових навичок студентів шляхом відвідування судових засідань. З метою закріплення знань, отриманих завдяки спостеріганню за ходом судового процесу, судді Господарського суду Одеської області проводять навчальні лекції, де більш глибоко розкривають особливості розгляду тих чи інших спорів. 

Так, сьогодні суддя Господарського суду Одеської області, який спеціалізується на розгляді справ про банкрутство, Володимир Найфлейш провів лекцію для студентів 4 курсу Економіко-правового факультету Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова.

Під час лекції суддя розкрив питання відкриття провадження та розгляду справ про банкрутство фізичних та юридичних осіб, їх відмінності та специфіки розгляду. Особливу увагу судді зосередив на нюансах та особливостях роботи арбітражних керуючих. Для більш детального розуміння справ про банкрутства суддя порадив студентам вивчати його у порівняльному аналізі до прийняття у 2019 році Кодексу України з питань банкрутства та після нього.

Також протягом лекції майбутні юристи дізнались про особливості роботи судової гілки влади під час дії воєнного стану, про переваги використання електронного судочинства та системи відеоконференцзв’язку. 

Наостанок суддя відповів на питання студентів, які в них виникали під час лекції, побажав всім миру та запросив всіх відвідувати судові засідання у майбутньому. 

Не зважаючи на введення на території країни воєнного стану, Господарський суд Одеської області продовжує працювати, здійснювати правосуддя та проводити інформаційно-просвітницьку діяльність. Та як наголосив Володимир Найфлейш: «Наша основна задача у цей час - жити й працювати задля захисту та збереження прав й свобод людей та України».