flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перше знайомство з судовою владою: до суду завітали студенти Фахового коледжу МГУ

14 вересня 2021, 16:03

 

Господарський суд Одеської області завжди приділяє достатньо уваги розвитку своєї інформаційно-просвітницької діяльності. Так, з початком нового навчального року однієї зі складових життя суду є відвідування судових засідань та суду студентами одеських навчальних закладів.

Сьогодні до нас завітали студенти 3-курсу Фахового коледжу спеціальності право Міжнародного гуманітарного університету разом з к.ю.н., доцентом кафедри державно-правових дисциплін МГУ Антоніною Згамою.

На початку зустрічі третьокурсники поспілкувались з помічником голови суду Каріною Березовською, яка детально розповіла їм про організацію роботи суду, діяльність усіх структурних підрозділів, про середнє суддівське навантаження та про те, які саме справи належать до господарської юрисдикції.

Після того студенти завітали до залів судового засідання, приймальні суддів, де працюють помічник судді та секретар судового засідання, та до конференц-зали суду. 

До того ж учні мали змогу поспілкуватись з начальником відділу контролю та організаційного забезпечення діяльності Оксаною Гулінською та начальником канцелярії Надією Стадніченко, які розповіли майбутнім правникам про специфіку роботи їх відділів. 

Для наших гостей відвідування Господарського суду Одеської області стало першим знайомством з судовою гілкою влади. Побачити роботу суду зсередини є відмінною можливістю для студентів, яка стане у нагоді для формування правильного уявлення про діяльність суду та судової влади в цілому.