flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив план реструктуризації боргів фізичної особи у справі про неплатоспроможність

02 червня 2021, 15:20

 

Пресслужба Господарського суду Одеської області повідомляє, що на розгляді судді Грабован Л.І. перебуває справа №916/3611/20 про визнання неплатоспроможності фізичної особи.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 13 січня 2021р. було відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи, введено процедуру реструктуризації боргів, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено керуючим реструктуризацією майна боржника.

11 травня 2021 року до суду надійшла заява керуючого реструктуризацією боржника про затвердження плану реструктуризації боргів, розробленого відповідно до ст. 124 Кодексу України з процедур банкрутства з метою відновлення платоспроможності боржника шляхом зміни способу та порядку виконання його зобов’язань.

21 травня 2021 року суд затвердив план реструктуризації боргів боржника, відповідно до якого боржник має погашати щомісячно 2 000 грн протягом наступних п’яти років, решта заборгованості у сумі 312 161,85 грн списується (прощається) у разі виконання плану реструктуризації.

Розгляд справи відбувається відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства, який був введений в дію 21 жовтня 2019 року.

Варто зазначити, що процедура визнання неплатоспроможності фізичної особи є доволі новою. Раніше ми повідомляли, що в Господарському суді Одеської області було завершено справу, під час якої фізичну особу було визнано неплатоспроможною та звільнено від боргів.

 

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).