flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкриті двері у суді з нагоди 30-річчя створення господарських судів

28 травня 2021, 15:08

27 травня 2021 року в Господарському суді Одеської області відбувся «День відкритих дверей», присвячений 30-ї річниці створення господарських (арбітражних) судів.

До суду завітали студенти 1-2 курсу факультету журналістики, реклами та видавничої справи Одеського національного університету І.І. Мечникова разом з викладачем кафедри журналістики, реклами та медіакомунікацій Аліною Червінчук, а також діючі журналісти з Першого міського телеканалу.

На початку зустрічі голова суду Володимир Петров звернувся до майбутніх журналістів з вітальним словом та розповів про історію створення та функціонування господарських судів. Крім того, голова суду звернув увагу на те, наскільки важливим є зустрічі з майбутніми журналістами, оскільки розуміння представниками ЗМІ роботи судової гілки влади є одним з основоположних аспектів якісного та повного висвітлення діяльності суддів та суду в цілому.

Далі за програмою студентам була презентована інтерактивна лекція судді-спікера суду Лілії Грабован, яка розповіла студентам про роботу суддів-спікерів, прессекретаря та їх взаємодію з представниками ЗМІ та між собою.

Після лекції гості вирушили на пізнавальну екскурсію структурними підрозділами та приміщенням суду. Після цього помічник голови суду Каріна Березовська провела для молодих спеціалістів гру з написання заголовку та «ліду» по фабулі резонансної господарської справи. Студенти проявили неабиякий інтерес, креативність та пропанували свої варіанти.

Для Господарського суду Одеської області зустріч зі студентами-журналістами стала новим досвідом. Зустріч виявилась дуже насиченою. Майбутні журналісти ставили цікаві та актуальні питання, на які залюбки відповідали судді та представники пресслужби суду.

Сподіваємось, що ця зустріч стане початком плідної взаємодії між Господарським судом Одеської області та Факультетом журналістики, реклами та видавничої справи ОНУ І.І. Мечникова.