flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відкрив провадження у справі про стягнення збитків внаслідок витоку нафти із судна «Delfi»

01 лютого 2021, 17:20

 

Пресслужба Господарського суду Одеської області повідомляє, що в провадженні судді Смелянець Г.Є. перебуває справа №916/3825/20 за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Одеській області до компанії Mister Drake PC про стягнення збитків заподіяних державі внаслідок забруднення внутрішніх морських вод.

В позовній заяві зазначено, що внаслідок витоку нафти із судна «Delfi», судновласником якого є відповідач, Державною інспекцією Кримсько-Чорноморського округу та Державною екологічною інспекцією в Одеській області було встановлено факт забруднення навколишнього природного середовища.

16 січня 2021 року Господарський суд Одеської області:

·        відкрив провадження у справі;

·        призначив підготовче засідання на 12 липня 2021 року о 14:00;

·        зобов’язав прокуратуру надати суду нотаріально засвідчені переклади англійською мовою ухвали про відкриття провадження, позовної заяви та прохання про вручення за кордоном судових або позасудових документів;

·       направив  засвідчені документи до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, у зв’язку з чим зупинив провадження у справі 916/3825/20.

Додатково повідомляємо, що наступне засідання по справі № 916/2394/20, що знаходиться в провадженні судді Малярчук І.А., за позовом Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» до судновласника «Delfi» про стягнення  збитків в наслідок ліквідації аварії призначене на 4 лютого 2021 року о 10:00.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).