flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням суду повернуто земельну ділянку площею майже 138 га до державної власності

28 грудня 2020, 14:35

 

Пресслужба Господарського суду Одеської області повідомляє, що в провадженні колегії суддів під головуванням Лічмана Л.В. перебувала справа №916/1176/17 за позовом Котовської місцевої прокуратури Одеської області в інтересах держави до Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області, фізичної особи-підприємця Дегтяренка О. П., Громадської організації рибалок-любителів ,,Оберіг”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивачів – фізична особа-підприємець Іванілов В. І. про визнання незаконними та скасування рішень сесії, визнання недійсним договору оренди, зобов’язання звільнити земельну ділянку.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що передача в оренду земельної ділянки здійснена особою, яка не наділена відповідними повноваженнями (об’єкт знаходиться поза межами населеного пункту, тому передавати в користування його повинна Адміністрація), без належного проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Під земельною ділянкою мається на увазі Косівське водосховище, загальною площею водного дзеркала 139,6638 га (137,6731 га – під водосховищем, 1,6750 га – під гідроспорудою), яке розташоване в селі Коси Котовського району Одеської області

Рішенням Господарського суду Одеської області від 22.09.2020р. позов прокуратури задоволено; визнано незаконним та скасовано рішення сесії Косівської сільської ради щодо передачі їм в користування Косівського водосховища, загальною площею 137,6731 га. Рішенням суду зобов’язано звільнити земельну ділянку під водним об’єктом шляхом укладення акту приймання-передачі з Одеською обласною державною адміністрацією.

Наразі рішення Господарського суду виконано, земельну ділянку повернуто до державної власності, про що свідчить постанова про закінчення виконавчого провадження.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень ( http://reyestr.court.gov.ua).