flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось третє фахове обговорення законопроєктів з питань реформування судової системи

11 грудня 2020, 10:20

 

9 грудня 2020 року за допомогою системи ZOOM відбулось третє фахове обговорення в межах Національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи», започаткованої  Вищою радою правосуддя та Національною асоціацією адвокатів України.

 Захід був організований на майданчику Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.

Організаторами обговорення виступили голова та член правління Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, судді Господарського суду Одеської області Дмитро Бездоля та Юлія Бездоля.

Дмитро Бездоля привітав учасників дискусії та зазначив, що вражаюча кількість учасників, що виявили бажання взяти участь у заході, в першу чергу, свідчить про актуальність та необхідність проведення відповідних обговорень. 

Під час обговорення учасники дискусії приділили найбільшу увагу питанням реалій та перспектив доступу до правосуддя.

«За наслідками проведених обговорень в рамках національної дискусії можна встановити, що всі учасники погоджуються з тим, що наразі судова система потребує термінового запуску роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Своєю чергою, дискусійними є питання щодо визначення складу конкурсної комісії та повноважень, якими законодавець має її наділити» - наголосив суддя Дмитро Бездоля.

Із записом трансляції фахового обговорення можливо ознайомитись за посиланням:  https://bit.ly/37UY7xu