flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Карантині обмеження не є перешкодою для відвідування судових засідань

04 грудня 2020, 15:27

 

Протягом цілого місяця в Господарському суді Одеської області проходять просвітницькі заходи, направлені на вдосконалення теоретичних навичок студентів одеських юридичних вузів. За цей час до участі у навчальних заходах долучились студенти чотирьох Одеських вищих навчальних закладів.

Сьогодні студенти Навчально-наукового інституту права та кібербезпеки Одеського державного університету внутрішніх справ під керівництвом завідувача кафедри трудового, земельного та господарського права, кандидата юридичних наук Дришлюка Володимира Ігоровича та завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін, кандидата юридичних наук Маковія Віктора Петровича долучились до перегляду судового засідання, трансляція якого відбувалась на Youtube каналі «Судова влада України».

Справа розглядається під головуванням заступника голови суду Демешина  Олександра Анатолійовича.

Судове засідання по відповідній справі було обрано завдяки цікавій фабулі щодо визнання незаконними дії Любашівської селищної ради щодо передачі у власність для ведення особистого селянського господарства земельних ділянок та про визнання незаконними і скасування рішень щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Із врахуванням наявного суспільного інтересу до справи та задля мінімізації контактів з відвідувачами з огляду на значне поширення коронавірусної інфекції на території України суд вирішив забезпечити проведення повної онлайн трансляції судового процесу.

Під час судового засідання студенти мали змогу заслухати вступне слово представників сторін та спостерігати за дослідженням доказів, що містяться в матеріалах судової справи.

Після завершення судового засідання суддя за допомогою сервісу ZOOM поспілкувався зі студентами та надав деякі пояснення щодо справи та перебігу судового процесу. Студенти висловили свої міркування стосовно позицій сторін по справі, поцікавились наявністю у суді справ за участі територіальних громад, практикою врегулюванням спорів за участі судді та роботою суду в умовах карантину.

Господарський суд Одеської області завжди залюбки приймає у своїх стінах  студентів на екскурсії, змістовні дискусії та судові засідання. Запровадження карантинних обмежень стало для нас своєрідним викликом, однак – не перешкодою. Ми продовжуємо із задоволенням проводити просвітницькі заходи за участю студентів, однак тепер, за допомогою онлайн сервісів.