flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл «Оптимізація системи судів в Україні: на шляху до 2022»

25 листопада 2020, 17:51

 

25 листопада 2020 року за допомогою сервісу ZOOM відбувся круглий стіл на тему: «Оптимізація системи судів в Україні: на шляху до 2022», на якому обговорювались особливості та перспективи проведення реорганізації судів в Україні.

Від Господарського суду Одеської області участь у заході взяли голова суду Володимир Петров, керівник апарату суду Олена Вінцевська та суддя Юлія Бездоля.

Учасників круглого столу привітала міжнародний експерт з питань судової реформи Проєкту ЄС "Право-Justice" Анна Адамська-Галлант, яка наголосила на тому, що одним з пріоритетних питань оптимізації судової системи є доступ громадян до правосуддя.

Голова Комітету Верховної ради з питань правової політики Андрій Костін висловив свою підтримку оптимізації судової реформи та зазначив, що реорганізація системи судів надасть можливість для зручного й зрозумілого управління судами та справедливого розподілу навантаження на суддів.

Міжнародні експерти Проєкту ЄС "Право-Justice" презентували інтерактивну мапу судів та аналітичний звіт «Реорганізація системи судів: переваги» , заснований на досвіді Швеції, Литви та Фінляндії. В зазначеному звіті були визначені переваги для судової влади, населення та політиків, які вони отримають від процесу реорганізації.

Оптимізація судової системи є одним з інструментів забезпечення більшої ефективності та результативності судової влади. Однак цей процес потребує ретельного визначення підходів та критеріїв їх об’єднання та належного законодавчого врегулювання.

Детальніше ознайомитись зі звітом можливо за наступним посиланням: https://bit.ly/3nYHGXg