flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує серію просвітницьких заходів спрямованих на покращення юридичних знань студентів

11 листопада 2020, 16:48

Другий тиждень поспіль в Господарському суді Одеської області тривають просвітницькі заходи, спрямовані на покращення юридичних знань студентів Одеських ВУЗів.

Сьогодні студенти 3-го та 4-го курсів спеціальності «Право»  Одеського національного морського університету разом з доцентом Пузановою Галиною Йосипівною взяли участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції за допомогою сервісу ZOOM.

Розгляд справи відбувався під головуванням судді Грабован Лілії Іванівни, яка спеціалізується на розгляді справ про банкрутство.

Молоді правники мали змогу спостерігати за розглядом справи про визнання фізичної особи банкрутом у зв’язку з її неплатоспроможністю. Це перша справа у Господарському суді Одеської області, під час якої розглядається звіт арбітражного керуючого про проведену процедуру погашення боргів фізичної особи. 

Під час судового засідання судом заслухано звіт арбітражного керуючого щодо проведення процедури погашення боргів фізичної особи. Для того, щоб зрозуміти суть справи та уважно стежити за процесом студенти завчасно мали змогу ознайомитись з ухвалою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність та постановою про визнання боржника банкрутом та введення процедури погашення боргів боржника.   

Після судового розгляду суддя поспілкувалася зі студентами та роз’яснила їм окремі положення Кодексу України з процедур банкрутства з питань проведення процедури відновлення платоспроможності фізичної особи.

Судові засідання Господарського суду Одеської області завжди відкриті для зацікавленої у юридичній сфері молоді.