flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Просвітницька робота суду в умовах карантинних обмежень

02 листопада 2020, 18:19

Сьогодні в Господарському суді Одеської області пройшло судове засідання за участю студентів 4-го курсу бакалаврату та 1-го курсу магістратури Економіко-правого факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова під керівництвом заступника декана факультету, професора Токарчук Людмили Михайлівни у режимі відеоконференції за допомогою сервісу ZOOM.

Справа розглядається під головуванням судді-спікера Щавинської Юлії Михайлівни.

В засіданні були присутні 24 студенти, які за допомогою відеозв’язку спостерігали за судовим процесом. Судове засідання по відповідній справі було обрано завдяки цікавій фабулі щодо стягнення майже півмільйона гривень понесених збитків внаслідок порушення обов’язку щодо складення та реєстрації податкових накладних.

 Студентам завчасно в електронному вигляді були надіслані документи, які складались із позовної заяви та відзиву на позовну заяву, адже це дає змогу зрозуміти суть справи та уважно стежити за процесом.

Майбутні правники заслухали позиції сторін по справі та їх відповіді на питання, які ставила суддя під час виступів.

Після завершення судового засідання суддя поспілкувалася із студентами та відповіла на їх запитання стосовно справи.

Це вже не перший досвід Господарського суду Одеської області проведення судове засідання зі студентами за допомогою сервісу ZOOM. Крім цього, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією у місті Господарський суд Одеської області планує проводити такі заходи для студентів різних юридичних ВУЗів щотижнево.