flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розгляне питання стосовно відповідальності за забруднення вод в акваторії морського порту «Південний»

13 травня 2020, 18:03

Прес-служба Господарського суду Одеської області повідомляє, що 12.05.2020 року до суду надійшов позов  Комінтернівської місцевої прокуратури в Одеській області в інтересах Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу до судновласника «MARINO SHIPPING CO PTE LTD» про стягнення з останнього на користь держави збитків, заподіяних внаслідок забруднення внутрішніх морських вод України пальмовою олією, на суму 65 174 542,29 грн.

Одночасно із позовною заявою прокуратурою подано до суду заяву про забезпечення позову шляхом заборони «MARINO SHIPPING CO PTE LTD» вчиняти  дії, спрямовані на вивід судна «STAVANGER» з морського порту «Південний», з метою уникнення відповідальності за порушення норм екологічного законодавства.

Автоматизованою системою суду визначено суддю Щавинську Юлію Михайлівну для розгляду зазначених заяв у справі №916/1287/20.

Судове засідання для розгляду заяви про забезпечення позову призначене на 14.05.2020 року  о 14:00. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29.

 

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).