flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорені питання у сфері господарського судочинства та підведені підсумки роботи у 2019 році

04 березня 2020, 10:55

28 лютого 2020р. на базі Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбулись чергові Загальні збори членів ГО «Асоціація суддів господарських судів України» та нарада голів місцевих та апеляційних господарських судів України.

Відкрили захід та окреслили основні питання порядку денного зборів заступник голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов та голова Південно-західного апеляційного господарського суду,  голова Асоціації суддів господарських судів України Наталія Богацька.

Захід відвідали також голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко та голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк. Від Господарського суду Одеської області участь прийняли заступник голови суду Олександр Демешин, суддя-спікер Лілія Грабован, суддя Дмитро Бездоля та суддя Юлія Бездоля.

Голови місцевих, апеляційних господарських судів та делегати відокремлених обласних підрозділів Асоціації разом із очільниками Вищої  ради правосуддя та Державної судової адміністрації України дослідили наступні питання:

  • судочинство та суміжні правові інститути за Концепцією щодо удосконалення діючого законодавства про судоустрій і статус суддів;
  • стан незалежності суддів, механізми дисциплінарної відповідальності, стан кваліфікаційного оцінювання суддів;
  • питання фінансування та матеріального забезпечення судів.

По закінченню розгляду питань порядку денного розпочалась розширена нарада за участю суддів Верховного суду, голів місцевих та апеляційних господарських судів України спільно з делегатами відокремлених підрозділів Асоціації з метою окреслення підсумків роботи за 2019 рік та перспектив розвитку у 2020 році.