flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено актуальні питання здійснення діяльності арбітражних керуючих за нормами Кодексу України з процедур банкрутства

24 лютого 2020, 16:37

На минулому тижні на базі Південно-західного апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання здійснення діяльності арбітражних керуючих за нормами Кодексу України з процедур банкрутства».

Доповідачами на заході були суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Костянтин Богатир, суддя-спікер Господарського суду Одеської області Лілія Грабован та начальник відділу банкрутства Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України - Олексій Іллін.

Захід складався з двох блоків.

На першій сесії спікери наголосили на тому, що арбітражний керуючий є ключовою фігурою інституту банкрутства, а механізм гарантування оплати праці арбітражного керуючого є важливою запорукою його незалежності та результативності його роботи. Приділено особливу увагу проблемним питанням щодо нарахування та виплати грошової винагороди, процедури відшкодування витрат арбітражним керуючим за нормами Кодексу України з процедур банкрутства, шляхи їх вирішення та практичного застосування.

Протягом другої сесії висвітлено питання щодо організаційних форм самоврядування арбітражних керуючих, які передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Під час круглого столу відбулась дискусія щодо питань, які виникають на практиці під час розгляду справ про банкрутство.

Організація та проведення таких зустрічей здійснюється для напрацювання єдиної судової практики та ефективного розгляду справ про банкрутство.

 

 

 

 

Фото: Південно-західний апеляційний господарський суд